Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 26 januari 2016

Kassler i ugn med ananas

Kombinationen kassler och ananas är en riktig barndomsklassiker (hej 80-tal!). Jag har för mig att mamma brukade gratinera kasslerskivor med ananas och ost i ugnen som hon lagt i högar på en plåt. Inte så dumt. Ännu godare blir det om varvar kassler och ananas i en form, häller över sås och toppar med ost som man sedan gratinerar. Lite jobb, mycket gott. Helt min melodi. Ännu ett recept från Madame Edith som jag bjöd svärföräldrarna på när de var här på lunch förra veckan. 



Kassler i ugn med ananas
ca 800g kassler
1 stor konserv ananas i ringar
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
2 msk tomatpuré
salt och peppar
riven ost
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Skär kasslern i 1 cm tjocka skivor. Varva dem med ananasskivor i en ugnsfast form.
  • Blanda grädde, creme fraiche, chilisås, tomatpure, salt och peppar. Häll över kasslern och toppa med riven ost.
  • Gratinera i ca 15 minuter, eller tills osten fått fin färg.
  • Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer: