Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 11 januari 2012

Syltbollar

Jag hade tänkt att jag skulle baka hallongrottor. Bläddrade lite i "Sju sorters kakor" och hittade ett recept med bild. Men de hette syltbollar. Blev visst glutenfria hallongrottor. Lite blekare och lite smaklösare men goda de också. Men nästa gång bakar jag nog hallongrottor.

Syltbollar
ca 20 st
125 g mjukt smör
3 msk socker
1/2 ägg
2,5 dl potatismjöl
hallonsylt eller annan god sylt
  • Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt ägg och potatismjöl. Rör ihop till en deg.
  • Rulla små bollar och lägg i formar eller direkt på en plåt. Gör en liten fördjupning med fingret i varje. Fyll med sylt.
  • Grädda på 175 grader i ca 15 minuter.

7 kommentarer:

Jennys Matblogg sa...

De ser goda ut, även om syltgrottor också är gott :)

Anonym sa...

sådana kakor brukade din farmor baka fast hon var sparsam så hon bakade utan formar. fortsätt njut med din lilla fam

Pernilla sa...

ja, de såg lite bleka ut, men de såg goda ut också! och man måste ju testa nya saker ibland också så man inte går miste om nåt :)

idag kändes det ju riktigt okej trots snöbrist, när solen skiner så känns det ju nästan som vår!

Mårtenssons kök sa...

Tänk positivt, det är ju ett bra recept för de som är glutenallergiker i alla fall.

Remsan sa...

Glömmer aldrig när både Berra och jag köpt hem marmelad, så vi hade så mycket hemma. Föreslog då för Lowe att vi kunde göra syltgrottor fast med marmelad. Han tyckte jag var helkonstig. Säger ju sig självt, man kan inte baka syltgrottor med marmelad i...

Anonym sa...

Synd bara att de flyter ut på plåten och ser ut som stekta ägg, men det kanske funkar bättre i form.

Anonym sa...

Ja flyter ut och ser misslyckade ut. Inte ngt bra recept.