Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 29 juni 2011

Ljummen sommarmat

Ja, ingen jättevarm mat denna veckan. Man ska inte klaga på värmen men gillar ju Lagom!!

I går blev det ljummen kvällsmat. Kokt färskpotatis, panerad Kolja och kall sås. En härlig och färgglad tomatsallad till det. Mums!! Tyvärr säger det stopp alldeles för snabbt nuförtiden. Någon annan än maten behöver platsen i magen. På gott och ont antar jag. Får äta lite mindre ofta helt enkelt.

Färskpotatisen kokar jag med mycket salt. Servera med färsk dill. Upplagda i min nya gerbera-form som jag köpte på en outlet i Kivik i helgen. Lagom storlek och snygg färg.

Svenska tomater i fina färger och former. Strimlad salladslök, olivolja, vinäger, salt och peppar. Snabbt, enkelt och gott!!

Koljan dubbelpanerade jag (mjöl+uppvispat ägg+ströbröd blandat med salt och peppar). Stek i mycket smör. Blir godast så. Såsen svängde jag ihop snabbt och sen fick den gotta till sig i kylen under tiden som jag lagade resten av maten. Lika delar grekisk yoghurt och gräddfil. Hackade cornichons, dijonsenap, hackad färsk dill och smaka av med salt och peppar.

I dag blir det resterna. Tänkte bita potatisen och blanda den med såsen. Som en potatissallad. Lite variation. Rester blir en ny rätt.

Blir det regn tror ni? Lagom till helg o ledighet....grr....

Matbloggspicknick

I måndags var jag på en ganska snabbt planerad matbloggspicknick. Vi var sex stycken matbloggare plus en eventuellt blivande som träffades på Åsas härliga innergård. Alla hade med sig något gott att dela med sig av. Bordet blev snabbt fullt av godsaker.

Kim hade gjort vegetariska piroger med sting i som var ruggigt goda.

Karin kunde stoltsera med ett både vackert och gott Picnicbröd fyllt med läckerheter. I den stora korgen ligger Åsas premiärknäcke som hon serverade med en Raw-bönröra.

Ann-Louise hade svängt ihop vegetariska små pajer med broccoli och oliver.


Och sen toppade vi med en drös med sötsaker. Jag bjöd på Rabarbermuffins med kanelsmulor, värdinnan Åsa hade gjort Fikonbollar och söta drömmar. Fick aldrig med Charlottas Trippelcitronkaka på bild. Den var såå god!!!

Den icke-bloggande gästen Stephanie imponerade med en körsbärsclafoutis. Hög tid att börja blogga tycker jag!!

Länk
Tack kära matbloggare för en mycket trevlig och god kväll (hade man förväntat sig något annat?!). Hoppas vi ses snart igen!!
***

måndag 27 juni 2011

Prestationsångest?

Ny vecka och nya äventyr. I kväll ska jag på Matbloggspicknick här i Göteborg. Ska bli supertrevligt. Det är Charlotta från Matrepubliken och Åsa från Miss Meisters Mat som har dragit ihop till detta trevliga event.

Vad tar man med sig i picknickkorgen när man ska träffa andra matbloggare?! Lite prestationsångest får man ju. Men tiden fick avgöra. Så efter en lång och härlig helg och jobb hela dagen slängde jag ihop lite Rabarbermuffins med kanelsmul på söndagskvällen. Lite bleka till färgen men väldigt smarriga. Receptet hittade jag på en annan matblogg.


Vet inte riktigt hur många eller vilka som dyker upp men ska bli väldigt trevligt!! Ser fram emot en kväll med nya bekantskaper, nya bloggtips och trevliga matupplevelser.


***

söndag 26 juni 2011

Midsommarhelg

Vilken helg!! Varit i stugan i Yngsjö med familjen hela helgen. Kändes som en mini-semester. Vädret blev över förväntan. Inte många droppar regn, en del sol och varmare än väntat. Underbart!! Batterierna är laddade för två veckors jobb till innan semester.

Som vanligt när man är i Skåne är det överflödigt med mat. På midsommarafton åt vi en klassisk midsommarlunch med ägg, sill, färskpotatis, lax, köttbullar, prinskorv mm. Mitt bidrag var ju en Laxtårta som blev fantastiskt god och en favorit hos hela familjen. Bra alternativ då flertalet inte äter sill. Kommer jag absolut att göra igen. Kanske till jul nästa gång?!

Mamma hade plockat en stor bukett med härlig blommor. Den fick symbolisera både kransar och midsommarstång. Dukat bord med öl och snaps som dryck såklart. Jag drack fantastiskt god flädersaft.

Laxtårta
200 g kavring
100 g smält smör
300 g varmrökt lax
0,5 dl hackade cornichons
2 dl gräddfil
3 dl creme fraiche
1 msk dijon
2 tsk rosépeppar
1 knippe dill, hackad
1 knippe gräslök, hackad
rivet skal av en citron
nymalen svartpeppar

4 gelatinblad
saft av en halv citron
  • Smält smör och mixa med kavring. Tryck ut blandningen i en springform och ställ i kylen i ca 15 minuter.
  • Smula laxen med fingrarna till små bitar. Blanda med resten av ingredienserna.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur och smält på svag värme i en gryta tillsammans med citronsaften. Blanda försiktigt ner i smeten.
  • Bred ut smeten på kavringsbotten och låt stå kallt i gärna minst ett dygn. Dekorera med hackad gräslök, rädisor, rosépeppar och citron.
Efter maten tog vi en promenad till stranden. Ingen badade. Brukar annars vara tradition. Man kan nästan utläsa av killarnas miner och kroppsspråk hur kallt det var i vattnet.

Jag och Johan. Nästa midsommar är vi tre. Ser visst jättetjock ut på denna bilden. Börjar tjocka till mig lite. Redan i v 27 men det blåser nog upp lite extra...:)

Efter strandhäng blev det fika med Glassmarängtårtan jag tipsade om tidigare i veckan. Så enkel att slänga i hop och så gott med ett berg av jordgubbar.

På midsommaraftons kväll är det alltid bål på stranden och fyrverkerier. Massor av folk samlas där. Kvällsdopp för några överförfriskade eller bara hänga och njuta av en underbar kväll.

Hoppas alla haft en minst lika underbar midsommarhelg som jag!

fredag 24 juni 2011

Trevlig Midsommar

Önskar alla en riktigt härlig midsommarhelg. Själv firar jag med familjen i paradiset på jorden: sommarstugan i Yngsjö.

***

onsdag 22 juni 2011

Efter regn kommer solsken

En dag till sen långhelg. Midsommarhelg dessutom. Därefter två veckors jobb. Sen semester. I can do it!!!

Varje gång det vankas långhelg önskar jag att jag var ledig en extra dag att fixa, greja och dona. Mest med att handla, laga mat och transportera mig. Men oftast blir det stress, konkande och jobb in i det sista.

I kväll har jag förberett en Laxtårta som jag ska konka med till Skåne i morgon. I ett litet kök blir det lätt kaos!! Varför ska man alltid visa det glamorösaste och finaste från sitt hem? Detta är verkligheten bakom de flesta middagar. Full diskho, belamrad arbetsyta och grejer mest överallt!!!Resultatet på Laxtårtan bjuder jag på efter midsommar när den är provsmakad och bedömd.

Blev en lätt kvällsmat. Jordgubbar kan man inte få för mycket av just nu. Vaniljyoghurt med jordgubbssmak (Valio) med massor av färska jordgubbar. Smarrigt!!!

Och vädret då?? Jo, det pratas det om rätt mycket just nu. Tror det blir en klassisk midsommar. Småkyligt, regnskurar och lite solglimtar. Ska ta och börja packa nu. Blir allt från badkläder till regnjacka tror jag minsann.
***

tisdag 21 juni 2011

Stora problem inför midsommar....

Ett dyrt besök hos tandläkaren efter jobbet idag. Är de inte riktigt kloka?! Var där för två veckor sedan. Tog några bilder, kollade lite och konstaterade ett hål. Höll på att svimma av att ligga i den där stolen. Ny tid idag för att laga. Vid kassan var det så dyrt att mitt kort skrek: STOPP!!!!!

Pratade med mamma och spånade om midsommar. Blir en lugn och skön helg i stugan med familjen. Mamma skulle göra flädersaft. Blir ett gott alternativ till öl o nubbe i år. Fick recept till en laxtårta som jag tänker bidra med.

Gick och handlade. KATASTROF!!!! Gräddfilen var slut!! Har folk inte större problem?! De stod i led framför mjölkdisken och gapade. Trodde att det skulle hjälpa. Flera dagar kvar till midsommar, det finns andra butiker eller köp fet-yoghurt istället?! Det gjorde jag. Tror det går lika bra till det jag ska använda det till...


Midsommar utan gräddfil??
****

måndag 20 juni 2011

Glassmarängtårta till midsommar??

I lördags när vi var och grillade hos kompisar till Johan så blev vi bjudna på en supergod och väldigt lätt tårta. Den kombinationen gillar jag. Kan bli så att jag gör den till midsommar helt enkelt! Receptet kommer från Arla. Efter att ha surfat runt lite och efter hur Sofia berättade att hon gjorde så kommer receptet här:

Glassmarängtårta med Jordgubbar
1 marängbotten
2 dl vaniljvisp
250 g kesella kvarg rabarber
jordgubbar i massor

Lägg marängbotten i en form med löstagbar kant. Bred på kesellan. Vispa vaniljsåsen och bred ovanpå kesellan. Ställ i frysen i minst 3 timmar. Tag fram en liten stund före servering och garnera med skivade/bitade jordgubbar.

Inte så lätt att skära men oj så god!! Går att variera i massor. I ett recept jag hittade hade man blandat naturell kesella med sylt. Dekorera med bär efter säsong och smak.

Vad bjuder ni på för tårta till midsommar?! Tips mottages gärna!!
***

söndag 19 juni 2011

Kycklingfärspaj med fetaost

Nu är Johan också förkyld. Men min förkylning är på väg åt rätt håll. Lite täppt och tjock i hela huvudet av snor. Lite irriterande hosta får jag nog också dras med ett tag. Fräscht samtalsämne på en matblogg....

Varit i Johans hemstad i helgen och grillat med hans vänner. Väldigt gott och trevligt. Fick mig inte att bli mindre sugen på hus, trädgård och stor plats att bjuda hem folk på.

Väl hemma blev det paj till kvällsmat. Sällan fel och bra restmat till matlådor. Nackdelen är att jag börjat bli tokmätt så fort. Äta för två?! Nä, känns som jag äter lagom. Är glad att jag mår så bra som jag gör!!

Kycklingfärspaj med fetaost
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
400 g kycklingfärs
1 bit fetaost
1 ask körsbärstomater
3 ägg
3 dl standardmjölk
kryddor
  • Nyp ihop pajdegen. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Tryck ut i en pajform. Förgrädda i ca 10 minuter på 200 grader.
  • Fräs kycklingfärsen i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg i pajskalet. Smula över fetaost. Kvarta tomaterna och lägg i pajformen.
  • Blanda ägg, mjölk och kryddor. Här kan man variera vad för smak man vill ha. Jag hade salt, peppar, oregano, basilika, chili, paprikapulver....
  • Häll äggstanningen ovanpå färs, feta och körsbärstomater. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Låt pajen vila lite före servering

Kycklingfärs är ganska smaklös så behövs mycket kryddor. Tomat och feta gör sitt. Till pajen hade vi smarrig sallad på färsk vitkål och vinägrett.
***

fredag 17 juni 2011

Snörvel, Favoritpasta och glass

Vilken förkylning jag åkt på!! Trodde bara att det var män som fick en sån förkylning!! Ett sex-pack med näsdukar på ett dygn. Förstår ni vad jag menar?!

Ingen jättematlust ikväll så blev en lättlagad pastarätt som jag gjorde gör ett par veckor sedan: Färsk pasta med Ratatouillegrönsaker. Hur jag gjorde senast hittar du här. Ändrade om lite denna gången och till två personer hade jag detta:

1 zucchini
1 röda paprika
1 ask körsbärstomater
2 msk olivolja
salt och peppar
1 pkt bacon
1 pkt färsk pasta
färsk basilika
parmesanost o en skiva bröd
  • Skölj och tärna zucchini och paprika. Skölj och halvera tomaterna. Lägg grönsakerna på en plåt. Ringla över olivolja. Salta och peppa. Rosta i 225 grader i ca 20 minuter eller tills grönsakerna fått fin färg.
  • Skär baconet i tärningar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen när grönsakerna börjar bli klara. Blanda pasta, bacon och grönsaker.
Toppade med Parmesancrumble som jag hittade på Matrepubliken. En hit! Hur du gör hittar du här.

När man är lite krasslig blir man väldigt sugen på glass. Så ikväll lyxade vi till det med Ben & Jerry´s Strawberry Cheesecake. Yammi!!

onsdag 15 juni 2011

Currykyckling och färsk vitkål

I går gjorde jag en smarrig kycklingcurrygryta med räkor. Serverade med råris och sallad på färsk vitkål. Såå gott!! Passa på att frossa i färsk vitkål nu. Strimla grovt och blanda med olja, vinäger, salt och peppar. Massera med händerna. Servera direkt. Blir inte lika bra om den står länge tycker jag. Blir lite vattnig.

Kycklingcurrygryta med Räkor
4 kycklingfileér
1 röd paprika
10 st champinjoner
2 st vitlöksklyftor
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
curry madras
cayennepeppar
spiskummin
gurkmeja
salt o peppar
mango chutney
frysta räkor
  • Strimla kycklingfileérna och bryn dem i smör. Ställ åt sidan.
  • Strimla paprika, skiva champinjoner och hacka vitlök. Fräs i smör. Tillsätt kycklingen och pudra över kryddorna och fräs en stund tillsammans.
  • Tillsätt grädde, creme fraiche och mango chutney. Koka ihop och smaka av med eventuellt mer kryddor.
  • Tillsätt de frysta räkorna till allra sist. Koka upp och servera.
Snygg pippi-gul färg. Serverade med råris kokt i buljong. Ingen snabbvariant. Nä, Risentas som ska koka i 45 minuter är bäst. Använde René Voltaires Lantbuljong som jag fått av syrran.
***

tisdag 14 juni 2011

En back snaps

Snart midsommar. Ingen snaps för mig i år. Kan annars tycka att det är ganska gott med en snaps till den salta och feta midsommarlunchen. Äter tyvärr inte sill med dock rökt och gravad lax (förutom i år då, suck!!).

För ett par veckor sedan beställde Johan "En back snaps" på systembolaget. Ligger i deras beställningssortiment och går snabbt och smidigt att beställa på hemsidan. Ett sms plingar till och du kan hämta den på det systembolag du valt.

Backen ser ut som en liten läskback med tolv snapsar i i sex olika smaker. Hur söt som helst!! När backen är tom är det bara att fylla på med nya snapsar....:)

måndag 13 juni 2011

Vilken vaniljsås!!!

Vi var så många i lördags kväll så jag gjorde två olika bärpajer. En Seg Rabarberkaka som jag gjort förut och som är fantastiskt god. Testade även ett av mammas urklipp på Drottningkaka med mandelmassa. Vet inte varför man kallar det just "drottning" så fort det är lite blandade bär?! Ska det vara någon speciell sorts blandning? Någon som har ett bra svar på det?! Jag tog lite vad som fanns i frysen: röda vinbär, blåbär och hallon (dags att tömma innan det fylls på med nytt).

Drottningkaka med mandelmassa
2 stora ägg
1 3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200g mandelmassa
250 g bär
100 g kallt smör
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda mjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål. Rör ner i äggsmeten.
  • Smörj en form, ca 24 cm i dm, och häll ut smeten. Fördela bären ovanpå smeten. Hyvla smöret med hjälp av en osthyvel och lägg ovanpå som ett täcke.
  • Grädda kakan på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna före servering.
Tyvärr blev det inga bra bilder på kakorna så ni får tänka er hur gott det var och njuta av naturbilder "hemifrån". Till kakorna serverade vi den godaste vaniljsåsen någonsin!! Tror aldrig jag kommer att köpa färdig vaniljsås igen. Receptet hittade jag hos Remsan som i sin tur hittat det hos Hanna. Dessutom hade hon testat den till min Knäckiga Rabarberpaj. Underbart med all blogginspiration!

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Blanda äggulor och socker. Vispa fluffigt med elvisp. Vispa grädden fluffig i en annan bunke. Rör i hop grädden med äggblandningen till en luftig kräm.

Apropå blogginspiration!! Vad snopen jag blev när jag satt och åt min frukost i morse och bläddrade slött i GP och såg att det var ett stort reportage med Matrepubliken-Charlotta!! Trevlig läsning där man även blev nämnd på ett hörn...:) Tyvärr hittade jag ingen länk på GP´s hemsida men kommer förhoppningsvis så alla kan få lite trevlig läsning.
***

söndag 12 juni 2011

Färgglada tillbehör till grillat

Varit i Skåne hos föräldrarna i helgen. Pappa fyllde år i veckan och vi köpte en ny grill till honom. Självklart skulle den invigas direkt. Gott kött och goda tillbehör. Jag gjorde en färgglad Ärt- och myntaröra och en Melon- och Jordgubbssallad.

Ärt- och Myntaröra
200 g frysta ärtor
1/2 kruka mynta (eller mer efter smak)
2 vitlöksklyftor
olivolja, salt och peppar

Tina ärtorna ordentligt i kallt vatten. Plocka myntabladen från krukan. Mixa ärtor, vitlöksklyftor, myntablad, några matskedar olivolja, salt och peppar.

Melon- och Jordgubbssallad
1 liter jordgubbar
vattenmelon (svårt att säga mängd då meloner är så olika stora men ungefär lika mycket som jordgubbar)
100 g machésallad
400 g fetaost
thaibasikika
solroskärnor
olivolja
citronsaft
salt o peppar

Skär melon och jordgubbar i bitar. Blanda med machésallad på ett fat. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och blanda runt. Strimla thaibasilikablad, smula fetaosten och strö över. Avsluta med solroskärnor.

Härliga färger och lätta goda tillbehör till grillat kött
***

fredag 10 juni 2011

Fredag i soffan

Regnet försvann och solen tittade fram. Spelar ingen roll. Spenderar fredagskvällen i soffan. Hur gött som helst!

Enkel fredagsmysmat: Ciabatta med massa gott. Pågens Stenugnsbakade Ciabatta med cantadou paprika/chili, krispsallad, rostbiff, grönsaker och potatissallad. Brödet var supergott och lite ljummet efter att vi bakat av det i ugnen. Lagom segt och lätt att "bita av".

Johan tog en fredagsöl och till mig hade han inhandlat en alkoholfri dryck på systembolaget: Fayrouz Apple. Lagom söt och god äppelsmak.

En liten skål med godis på det....:)

Sorry, att jag missade en del av receptet i förra inlägget. Men nu är det komplett!! Bara att testa! Härligt med uppmärksamma läsare.

Trevlig helg!!
***

Indiskt med badmintontjejerna

För några veckor sedan hade vi badmintonmiddag hos Ida. Vi är ju några tjejer från jobbet som träffats i jobbets jympahall en gång i veckan och spelat badminton. Kanske inte lika svettigt som trevligt....:)

Ida hade gjort väldigt god indisk gryta med högrev som hade fått koka länge så det smalt i munnen. Tokgott!!! Självklart bad jag Ida om receptet så jag kan dela med mig.

Bascurry:
2 gula lökar
2 msk olja
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk gurkmeja
1 tsk chilipeppar
1 brk krossade tomater

Kryddblandning:
1 msk hela spiskumminfrö
1 msk korianderfrö
1 tsk kardemummakärnor
1 bit kanel
5 kryddnejlikor
1 muskotblomma
2 tsk hel svartpeppar

Rosta kryddblandningen och mortla sedan.
Fräs "bascurryn" och blanda sedan i resten av kryddorna och sist de krossade tomaterna. Koka ca 30 min. Man kan med fördel koka med kött, kyckling och grönsaker i curryn. Blanda i en kokosmjölk el.grädde om en rundare smak önskas.

Servera med ris, raijta och naan.

Själv körde jag högrev och det var med och kokade i ca 2 timmar = mörrrrt!!! (Ida´s ord)

Gott gott gott!!!

Mammalediga Maria har spelat en gång med oss. Rosig Ida.

Frida mumsar på dessert: Bärpaj med nötsmulor som jag bidragit med.

Tack för en trevlig kväll, Ida. Det gör vi snart om!
***

onsdag 8 juni 2011

Koh Phangan

Egentligen gillar jag inte att gå till sådana ställen som alla pratar om. Många har, i fler år, pratat om en thairestaurang på Söder i Stockholm som ska vara sååå bra. Hur bra kan en thairestaurang bli?? Nu fattar jag! För vi gick dit i söndags innan Seinfeld. Till Koh Phangan alltså. Fick ett bord ute. Var skönt under tak i sommarvärmen. Men nästa gång ska jag sitta inne. Vilket ställe. Sååå coolt!! Inrett precis som på en thaikrog i Thailand. Bambu, små rum, halvprimitiva barer, enkla toaletter. Sååå mycket att titta på och begrunda överallt. Tog bara en tur när jag skulle gå på toaletten. Så inne sitter vi nästa gång.

Menyn var innehållsrik och svårt att välja. Ville inte ha för stark mat så jag utgick från det. Till förrätt åt jag kycklingplättar med röd curry och varmrätt Pat Thai Gai. Det åt jag till lunch under en vecka när vi var i Thailand för ett gäng år sedan. Älskar det!!

Louise åt mini-vårrullar till förrätt som var supergoda. Allt lika snyggt och fräscht upplagt. Johan och min bror drack STORA Chang såklart. Jag nöjde mig med mineralvatten. Men tror att man kunde fått en riktigt smarrig alkoholfri drink.

Ligger på en liten sidogata på Söder, nära Medborgarplatsen. På Skånegatan närmre bestämt. Passade oss fint :). Åker ni till Stockholm: Gå till Koh Phangan för en helhetsupplevelse!
***

tisdag 7 juni 2011

Stockholmsweekend

Så var vi ju i Stockholm i helgen. Inget att klaga på. Kanske skulle man velat kunna äta mer än vad man kan. Stor hotellfrukost i botten. Sen vill man ju gärna både kunna äta lunch, fika, middag och en drink på något mysigt hak. Nä, det är nästan omöjligt. Men mycket hann vi med. Här kommer en kort genomgång av helgen så sparar jag lite godbitar till kommande inlägg.

Vi bodde på Clarion Hotell Stockholm som ligger vid Skanstull på Södermalm. Nära till tunnelbana, nära till city och gångavstånd till Globen och härliga restauranger på Söder. Rummet var kanon, sängen skön och frukosten gigantiskt stor. Modernt, luftigt och stilrent (enda minuset var toalettdörren som lika gärna kunde varit helt i glas. Say no more).

Gigantisk lobby med stort glasparti och bar ut mot vägen

Vi tog en promenad på söder och tittade på utsikten över Djurgården, Skeppsholmen, Gamla Stan mm. Åt lunch på Ersta Terassen i gassande sol och svalkande dryck.

Jag åt en Ceacarsallad med majskyckling och örtbröd. Johan tog en räksmörgås. Alkoholfritt vitt vin och en kall öl.

En kall eftermiddagsöl på en pub på söder

Middag på Sonjas Grek på Söder. Tråkig hemsida, mysig lokal och god mat. Jag slog till på en oerhört mustig fiskgryta. Bondsmörgås med grillad Halloumi och rödbetor med getostcreme till förrätt. Baklava till dessert. Rullade hem.

Globen by night. Inte långt från hotellet. "Bollen" där Seinfeld höll låda.

Lite turistande i flotta kvarter på väg till Gärdet. Besök på Tekniska museet och Nasautställningen samt en snabb kik på Riksidrottsmuseet. Mötte upp lillebror med sambo för en fika i Kaknästornet och mer utsikt över stan.

Ja, det är bara lite av vad vi pysslat med i helgen. Har två riktiga godbitar kvar att bjuda på....
***