Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 1 juni 2010

Varför krångla till det?!

Ibland vill man inte att det ska ta för lång tid att laga mat. Och man behöver ju inte krångla till det för att få till en mättande kvällsmat.

Idag har ju varit helt underbart väder. Synd att man tvingas sitta inomhus hela dagen. Blev iallafall en kort promenad på lunchen. Efter jobbet, skön cykeltur hem och en tvätt i maskinen så snörade jag på skorna och promenerade till centralen och mötte upp Johan och sen en promenad hem. Tre i ett: kvalitetstid med sambo, motion och friskluft!!

Så väl hemma och hungrig ska det gå snabbt med maten.

Pasta med kyckling i parmesan och vitlökssås.

2 st kycklingfiléer
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond
vatten
1 burk creme fraiche parmesan och vitlök (arla)
salt och peppar

Koka pasta. Strimla och bryn kycklingfileérna i smör. Strimla lök och vitlök och fräs med. Salta och peppra. Sänk värmen och häll på lite av pastavattnet och fonden. Låt nästan allt koka in i kycklingen. Tillsätt Creme fraichen och koka upp.

Blanda med pastan. Servera med färskriven parmesan och ruccola. Och som alltid lite balsamglaze till. Eller "the Italian Ketchup" som det står på. "Ja, jag skulle inte vilja ha den på körv iallafall", sa min kära sambo när han läste det!!:)

5 kommentarer:

vanilla sky sa...

Håller med dig till fullo, varför krångla till det när enkelt är gott?!
I morgon blir det en enkel, men god, pasta carbonara här hemma :)

charlotta sa...

håller med, enklast är oftast godast! ändå kan jag slå knut på mig själv när jag ska komma på vad vi ska äta till kvällsmat...

Malin sa...

Den här rätten hamnar direkt i kategorin: Rätter att prova, SNART! Låter jättegott! Hoppas du får en härlig tisdag!

Nazima sa...

Nämen gud så gott det såg ut, måste med all säkerhet testas, då vi älskar pasta iden här familjen!

Hallon & Blåbär sa...

Ser himla gott ut och det är ju bara en stor bonus om det är snabbt och enkelt att ordna till =).

Ha en bra kväll!